- 60 dkg liszt
- 1 dkg só
- 8 dkg zsír vagy sütőmargarin
- 2 tojás
- kb. 5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- cukor
2 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket felverjük kemény habbá. A többi hozzávalókat összekeverjük a robotgép dagasztójával, majd az élesztős tejet is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk annyi tejjel, hogy lágy, hólyagos tésztát kapjunk, majd beleforgatjuk a tojások habját.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk valamilyen gyümölccsel, lekvárral, darált dióval, stb. Fél órát pihentetjük, és előmelegített sütőben 180°C-on kb. 30 percig sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!