Tészta:
- 1 kg liszt
- 40 dkg háj
- 2 tojássárgája
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1/2 dl rum
- 1,5 dl fehérbor
- csipet só
- 1 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg darált mák
- 1,5 dl tejben megfőzve
- 3 evőkanál cukor
- 5 dkg mazsola
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet elmorzsoljuk a tojással, sóval, cukorral, rummal, borral és a felfuttatott élesztővel. Duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, rákenjük a hájat és hajtogatjuk. A hajtogatást háromszor ismételjük 20 percenként. Ezután kinyújtjuk, kockákra vágjuk, teszünk rá a máktöltelékből és félbehajtjuk. A tetejüket tojással lekenjük és 180° C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Havasi Zsuzsa receptje.