- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1,5 dkg élesztő
- 30 dkg dió
- 1 dl tej
- 5 dkg mazsola
- 2 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- 2 citrom héja
- 1 dl tej a töltelékhez
A lisztet átszitáljuk, a közepébe kialakított mélyedésbe tesszük a tojássárgákat, a cukrot, kevés sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kevés langyos fejjel meglocsoljuk. Ha az élesztő megkelt, a maradék tejjel, amiben felolvasztottunk 5 dkg vajat, jól bedagasztjuk, és letakarva 2,5 órán át kelesztjük. Közben a cukorral elkevert darált diót forró tejjel leforrázzuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és citromhéjjal ízesítjük. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként vékonyra kihúzogatjuk. A réteslapokra kevés olvasztott vajat locsolunk, majd megkenve a töltelékkel, feltekerjük és kivajazott tepsibe téve kb. 180°C-on megsütjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Ezt a rétestésztát máktöltelékkel is készíthetjük, ilyenkor dió helyett 30 dkg darált mákot használjunk.