Tészta:
- 70 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál cukor
- 1 dl étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 3 kis doboz kefir
Töltelék:
- 20 dkg reszelt sajt
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál só
A langyos tejben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, a megkelt élesztőt a közepébe tesszük, a többi hozzávalóit is hozzáadjuk, megdagasztjuk, kétszeresére kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, 6 kicsi cipót formálunk belőle. Mindegyiket kör alakúra kinyújtjuk, egyforma méretűekre. A töltelékhez a margarint a sóval krémesre keverjük. A 6 kinyújtott kerek lapból 3 db-ot megkenünk vele, majd sajttal megszórjuk. Ezeket a megkent, megszórt tésztákat befedjük egy-egy kenetlen kerek lappal. Sodrófával jól rásodorjuk, hogy összetapadjon a két tészta. Cikkekre vágjuk és a külső szélesebb felétől haladva befelé kiflikké feltekerjük. Mindhárom körrel így járunk el. A kész kifliket tojássárgájával lekenjük és 180°C-ra előmelegített sütőben jó pirosra sütjük. Nagyon finom, ropogós sörkifli.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!