Tészta:
- 70 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kis pohár kefir
- 1 dl olaj
- 6 dkg cukor
- só
- 1-1,5 dl langyos tej
- 5 dkg élesztő
Krém:
- 25 dkg margarin
- 3 dkg só
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk. 4 részre osztjuk. Kb. 30 cm-es átmérőjű körre kinyújtunk egyet, megkenjük a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát. 16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200°C-on megsütjük. Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot. Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!