Tészta:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg margarin (vagy 35 dkg zsír)
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg finomra darált kávé
Kávékrém:
- 5 dl erős feketekávé
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 3 tojássárgája – ebből főzött krémet főzünk
- majd hozzáadjuk a 20 dkg porcukor és 20 dkg margarinból kikavart vajkrémet
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és linzert készítünk belőle (kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal szaggatjuk, majd sütjük). Kettőt-kettőt mogyorókrémmel, vagy kávékrémmel töltünk meg. Tetejét tortabevonóval bevonjuk, majd színes tortadarával, kókuszreszelékkel megszórjuk.
Váradi Gabriella receptje.