Barna tészta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg liszt
Világos tészta:
- 3 tojás
- 6 dkg cukor
- 6 dkg liszt
Krém:
- 8 evőkanál liszt
- 8 dl tej
- 4 dkg instant kávépor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
A barna tésztához a 8 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós-lisztes keveréket, majd beleforgatjuk a tojások kemény habját. Két lapot sütünk belőle. Ugyanígy készítünk egy világos piskótát is 3 tojásból.
A krémhez 6 dl tejet felforralunk. 2 dl tejjel csomómentesre keverjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a kávéport, és a forró tejhez öntve sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt, főtt krémet. Keveset (pár kanálnyit) kiveszünk belőle, amivel a sütemény tetejét kenjük majd le.
A sárga piskótát apró kockára vágjuk és beleforgatjuk a kész krémbe. Ezzel kenjük meg az egyik barna lapot. A krémre ráhelyezzük a másik barna piskótát, végül a félretett krémmel bevonjuk.
Czine Zsuzsanna receptje.