Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (íme a kavart almás receptje). Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!
A tésztához:
- 35 dkg cukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- 50 dkg finom túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
- porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.
Boruzs Ludmilla Zsuzsanna mondta
Én már 1 órája sütöm és ahogy benyomtam egy helyen, még nagyon puha volt.
Web Cukrászda mondta
A tűpróbát ne feledd, az a legbiztosabb módja, hogy elkészült-e már! Sok sikert és jó étvágyat kívánunk a sütihez!
Judit mondta
Sajnos a 120 fok a sütéshez kevés, legalább 180 szükséges elektromos sütésnél. Én almával készítettem, elképesztően finom lett. Ja és tényleg, hány percig kell sütni? Én folyton nézegettem – „kívülről”. Köszönöm a receptet!
Web Cukrászda mondta
Kedves Judit, itt lentebb a legelső hozzászólások között megtalálod a receptküldő, Váradi Gabi válaszát a hőfokkal és a sütési idővel kapcsolatosan. Gabi tapasztalata (és sütője) alapján neki a receptben leírtak szerint sikerül mindig tökéletesre, azért szól így a leírás. Örülünk, hogy almával is nagyon finom!
Gergely Gizella mondta
Nagyon finom, gyorsan elkészül, máskor is elkészítem. Köszönöm szépen!
Paholik Lajosnè mondta
Ma elkészítettem én is a „kavart túrós”-t és nagyon finom lett, igaza volt az előttem szólóknak. Máskor is megsütöm. A sütési időt, amennyiben lehetséges, tényleg jó lenne feltüntetni. Köszönöm!
Petrics Andrea mondta
Nagyon finom lett! Ajánlom mindenkinek!
Ratkay Zsuzsanna mondta
Nagyon köszönöm a receptet – tökéletes lett! Ízletes, omlós, szóval… finom! Hálás vagyok érte! 🙂
Tóthné Anita mondta
Vaníliás cukor a tésztába is kell? Mert a hozzávalóknál nem szerepel, de az elkészítésnél írod. Valamint még azt kérdezném, hogy a porcukor az a töltelékbe is kell, vagy az csak a szóráshoz kell a végén? Köszönöm!
Web Cukrászda mondta
Kedves Anita, köszönjük szépen az észrevételt! A hozzávalóknál a vaníliás cukor pótolva, illetve külön fel van tüntetve most már a megszóráshoz is a porcukor. Igen, a túrót is édesíteni kell.
bazsuzsu mondta
Én a tojásfehérjét habbá verem és úgy adom a túróhoz, szerintem így magasabb lesz a töltelék. A tésztához pedig csak a sárgákat keverem. Kíváncsi leszek, milyen lesz így! 🙂
Dr Bodrozsán Lászlóné mondta
Hány percig kell sütni?
Váradi Gabriella mondta
Készre sütjük. 🙂 Az időt nem szoktam nézni, de legközelebb megmérem! 🙂 Látszik az, amikor már jó! 😀
Börcsök Mária mondta
120 fokon sütjük? Nem nagyon alacsony hőfok az?
Váradi Gabriella mondta
Kedves Mária! Igen, én 120 fokon sütöttem, nekem így lett jó. Már volt, hogy több fokon sütöttem, akkor a teteje megégett és nem sült át rendesen.
Jenes Judit mondta
Mekkora tepsiben kell sütni?
Web Cukrászda mondta
25 × 35 cm-es, köszönjük szépen az észrevételt, máris pótoltam a leírásban!