A tésztáját a Váradi Gabika kavart túrósának a receptje alapján készítettem.
Töltelék:
- 1 kg birsalma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- méz és cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj
- pici szegfűszeg
- 1,5 dl víz
A töltelékhez a birsalmát jól megmossuk, négyfelé vágjuk és meghámozzuk. Lereszeljük, mint az almát. Feltesszük dinsztelni, vizet öntünk alá, ízesítjük méz-cukorral, lehet csak cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, mindez kb. 10-15 perc, majd beletesszük egy kis vízben elkevert vaníliás pudingport. Kicsit még főzzük vele, majd hagyjuk hűlni. Érdemes a töltelékkel kezdeni, mert mire elkészítjük a tésztát, már megfelelő lesz.
Kiss Imréné Magdi receptje.