Az alcíme pedig legyen: minden idők legfinomabb almása. Váradi Gabika méltán nagy sikerű kavart túrós sütijét készítettem el almatöltelékkel, ahogy ezt Gabi ajánlja is a receptben. Szerencsére olyan bőséges az almatermésünk az idén, hogy alig győzöm felhasználni, és az is biztos, hogy ez a finom süti az egyik legeslegjobb ötlet volt! Olyan puha és könnyű, hogy most már értem azt a rengeteg hálás visszajelzést, amellyel elhalmoztok azóta. Szóval jöjjön az isteni túrós kistestvére, a kavart almás, fogadjátok szeretettel!
A tésztához:
- 35 dkg cukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
A töltelékhez:
- 50-70 dkg alma (lehet több is)
- ízlés szerint cukor
- fahéj
A megszóráshoz:
- porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A töltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd cukorral és fahéjjal ízesítjük. A tészta felét egy sütőpapírral bélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk (az enyém 25 × 31 cm), elosztjuk rajta az almát, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és óvatosan elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon, kb. 150-160°C-on készre sütjük. Nekem kicsit lassabban süt a sütőm, így majd 1 órába telt, de tűpróbával ellenőriztem, biztos ami biztos. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Szabókiné Jung Andrea készítette el Váradi Gabriella receptje alapján.