Tészta:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor (jobban szeretek helyette folyékony édesítőszert használni, az nem húzza le a tésztát)
- 5 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- fél dkg só
- 2,5 dl tej
Túrótöltelék:
- 25 dkg túró
- 7,5 dkg porcukor
- 2,5 dkg búzadara
- 2 tojássárgája
- 3 dkg mazsola
- vaníliás cukor, citromhéj
A tészta sima kelt tészta, kelesztés után 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk és kör alakú kiszúróval (vagy amivel tetszik) kiszaggatjuk, majd újra kelesztjük. Ha megkelt, a közepébe mélyedést nyomkodunk, a szélét megkenjük tojássárgájával, a mélyedésbe belekanalazzuk a tölteléket és 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük.
Kiss Bettina receptje.