- 60 dkg alma
- 10 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- 3 tojás
- 25 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 10 dkg dió
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola
- 2 cl rum
- 2 cl cseresznyepálinka
- só
- 1 dl tejföl
Kevés tejben felforraljuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 10 perc pihentetés után belekeverjük a felvert tojáshabot. Ebből a kelt tésztából palacsintákat sütünk. Közben a reszelt almát a porcukorral, a darált dióval, a megmosott mazsolával, rummal és cseresznyepálinkával sűrűre főzzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, egyenként feltekerjük, 3 cm vastagra felszeleteljük és kivajazott tűzálló tálba egymás mellé helyezzük, s tejföllel leöntve megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.