Tészta:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg porcukor
- tej
Krém:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl víz
- 4 dl tej
- 4 púpos evőkanál liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
A tészta hozzávalót összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen sodorható tésztát kapjunk (kb. 1 dl). Két részre osztjuk, majd 2 lapot sütünk belőle.
A krémhez a 15 dkg kristálycukrot karamellizáljuk, majd 1 dl forró vízzel felöntjük. Addig keverjük, míg teljesen feloldódik. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd a karamellel összefőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt karamellkrémmel habosra keverjük. A 2 tésztalap közé töltjük, de egy keveset hagyjunk a süteményünk tetejére is, végül darált dióval megszórjuk.
Nagyon finom, olcsó sütemény, próbáljátok ki!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!