Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- egy kis tej – ezeket összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle
Krém:
- 30 dkg cukor – ezt megpirítjuk, majd
- 5 dl tejben
- 4 evőkanál lisztet elkeverünk, hozzáadjuk a karamellhez, majd miután a cukor teljesen feloldódott
- 20 dkg vajat beleteszünk és addig keverjük, míg fel nem olvad
Amikor készen van, még melegen megtöltjük vele a lapokat. A tetejére fehér mázat készítünk.
Fehér máz:
- 2 tojásfehérje
- 15 dkg finomra szitált porcukor
- néhány csepp citromlé
A tojásfehérjét a cukorral és a citromlével kemény habbá verjük gőz felett, majd rásimítjuk a tésztára és olvasztott csokival díszítjük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.