Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott és hűtött margarin
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. 25 × 30 cm-es tepsiben megsütjük (180°C, 20 perc). A krémhez a pudingot a tejben a 2 evőkanál cukorral együtt megfőzzük, majd a margarint a porcukorral habosra kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A piskótát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel az oldalát is. A mázhoz a cukrot a tejjel és a kakaóval fényesre keverjük, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál margarint, és rákenjük a tészta tetejére. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.