Tészta:
- 50 dkg lisztet
- 10 dkg zsírt
- 10 dkg porcukrot
- 1 csomag sütőport összemorzsolunk, majd
- tejfölös tejjel közepesen kemény tésztává gyúrjuk
Előmelegített sütőben négy lapot sütünk belőle.
Krém:
- 60 dkg cukrot megpirítunk, ha karamellszínű lesz, hozzáadunk
- 5-6 dl vizet, és félrehúzzuk a tűzről
Réteslisztet keverünk bele igény szerint, hagyjuk egyet rottyanni, és még forrón 25 dkg margarint keverünk hozzá. A krémet elosztjuk a lapokon. Tetejét a következő módon díszítjük: 2 tojásfehérjét porcukorral kemény habbá verünk és elosztjuk a tészta tetején. Csokimázat készítünk kakaóporból a szokásos módon, és a habra csepegtetünk belőle, majd villával óvatosan rézsútosan mintázzuk.
Viktória receptje.