Piskóta:
- 5 tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
Krém:
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 20 dkg margarin
Díszítés:
- karamellizált cukor
Először elkészítjük a krémet. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel. Egy pici tejben feloldjuk a pudingport, hozzákeverjük a karamellás tejhez, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg a krém hűl elkészítjük a piskótát.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a kristálycukorral felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport és a tojásfehérjéből vert habot. Vajazott, lisztezett tepsiben sütjük, piskóta módjára. Ha megsült a piskóta, még melegen deszkára borítjuk, sütőpapírra feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A margarint habosra keverjük, és a kihűlt krémhez adjuk. A krém 2/3 részével megtöltjük a piskótát, feltekerjük és a maradék krémmel beborítjuk. Kevés kristálycukrot karamellizálunk és olajozott tepsibe csorgatjuk. Ha kihűlt, az olajtól nem tapad a tepsibe. Összetörjük és ezzel díszítjük a roládot.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!