- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- fél dl tejben, 2-3 kiskanál cukorral futtatott 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál só
- 25 dkg tehéntúró
- 2 nagyobb főtt, áttört krumpli
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- szárított kaporlevél ízlés szerint
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, közepébe fészket készítünk. Ebbe tesszük a futtatott élesztőt, sót, túrót, tejfölt, a tojássárgáját és a kaporral kevert langyos tört krumplit. Egynemű, lágy tésztává gyúrjuk, nem baj, ha ragad, csak óvatosan lisztezzünk! Huzatmentes helyen, a lakás hőmérsékletétől függően 1-2 órát kelesztjük. Vastagabbra nyújtva apróra szaggatjuk, forró sütőben lemezen sütjük. A tojásfehérjét sütés előtt a tetejére kenhetjük, de ha az oldalán lecsurog, a pogácsa leragad.
Másnap, harmadnap is puha marad.
Majorcsik Melinda receptje.