A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott margarin
- 3 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
- 2,5-3 dl tej
A töltelékhez:
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál kristálycukor
A lekenéshez:
- étolaj
A tészta öntözéséhez:
- 1 dl forró tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kristálycukor
Az élesztőt kevés tejben, cukorral felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, olajjal lekenjük és a cukorral összekevert kakaóval lehintjük. Feltekerjük, mint a bejglit. A tekercsből 1,5 cm-es szeleteket vágunk és mindegyiket egy 28 cm-es tortaformába sorakoztatjuk szorosan egymás mellé. Hideg sütőbe tesszük, mert amíg melegszik a sütő, addig is kel. Szép aranybarnára sütjük. Sütés közben a cukrokkal elkevert forró tejjel meglocsoljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!