Tészta:
- 5 tojásból piskóta
Krém:
- 5 dl cukrászhab
- 1 nagy pohár joghurt
- gyümölcs, amilyen a joghurthoz illik (elhagyható)
Díszítés:
- marcipán
Ez a torta babalátogatóba készült, a cipőcske kézzel készült, de inkább papucs lett… 🙂 A piskótát 26 cm-es formában sütjük, hagyományos módon készítjük el. Ha megsült és kihűlt, 3 felé vágjuk. A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a joghurtot és gyümölcsöt, de előtte, mielőtt gyümölcsöt tennénk bele vegyünk ki keveset, hogy kívül be tudjuk kenni vele a tortát. Ha más habot használsz, tegyél bele 1 csomag zselatinfixet! Betöltjük a lapokat, kívül is bevonjuk. Ezután jöhet a díszítés, de marcipán helyett lehet tejszínhabbal is.
Niki receptje.