- 5 dl natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3-5 dl tejszín (+fixáló)
- 1 csomag instant zselatin
- 10-12 evőkanál kristálycukor
- 1 db gyümölcstortalap
- valamilyen gyümölcs (legjobb a banán-kivi-szeder kombináció)
A joghurtot, a kristálycukrot, vaníliát, zselatint feltesszük melegedni (nem forraljuk fel), alaposan elkeverjük, ha minden elolvadt, levesszük hűlni. Amíg hűl, felverjük a tejszínt, beletesszük a fixálót. Ezt a két masszát összekeverjük. A tortalapot kapcsos formába tesszük, kb. a krém felét rásimítjuk, betesszük a hűtőbe dermedni. Addig a gyümölcsöket megtisztítjuk, karikára vágjuk, (a mirelit szedret csak ekkor vesszük ki a fagyasztóból, nem olvasztjuk ki!). A gyümölcsöket szépen ráhalmozzuk a megdermedt krémre, rásimítjuk a maradék krémet, letakarjuk és vissza a hűtőbe.
Kb. 2-3 óra kell, amíg tökéletesen szeletelhetővé válik.