- 4 db natúr joghurt 150 g-os (vagy ízesített, gyümölcsnek megfelelő)
- 2, 5-3 dl habtejszín (nem növényi)
- 12 evőkanál cukor
- 20g étkezési zselatin
- szőlő ízlés szerint
A joghurtba tesszük a cukrot, zselatint és langyosra melegítjük, hogy a zselatin feloldódjon (nem szabad forralni). A habtejszínt keményre verjük, (legjobb az Oké,a növényit ebbe nem nagyon szeretem, mert keményebb lesz tőle) a lehűlt joghurtba óvatosan belekeverjük. Formát hideg vízzel kiöblítjük, lehet az alját és oldalát díszíteni, beleöntünk a masszából, szórunk rá gyümölcsöt, massza- gyümölcs míg el nem fogy a masszánk.Hűtőbe tesszük dermedésig. Esetleg,ha nem tudjuk kivárni a fagyasztóba is tehetjük. Megdermedt tálcára borítjuk.
Kiss Imréné receptje.