- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 8 tojás
- 9 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverem, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verem 3 kanál cukorral. A sárga masszához hozzáadom a sütőporos lisztet és végül belekeverem a tojás felvert habját. Zsírozott, morzsával meghintett tepsibe öntöm, 24 × 22 cm a mérete. 150-160°C-on 70-80 percig sütöm. A tésztát a tepsiben hagyom kihűlni. Sütés után a tészta háromrétegűvé válik, vagyis az alsó és a felső része megsül, a középső pedig finom krémes marad. Porcukorral meghintem.
Domján Mária receptje.