A tésztához:
- 2,5 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg liszt
- 5 tojás
A krémhez:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg cukor
- 9 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1.2 liter tej
- 3 dl habtejszín
A tésztához 2,5 dl vizet 15 dkg zsírral felforralunk, majd hozzákeverünk 15 dkg lisztet, és összefőzzük. A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána 5 egész tojást egyenként belekeverünk. 2 lapot sütünk a tésztából 23 × 38 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral, és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Egy nagyobb, kb. 5 literes lábasban (fazékban) 1 liter tejet forralunk, ebben felfőzzük az előbbi masszát, majd beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig. Rengeteg krém lesz belőle! Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!
A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. Hagyjuk kihűlni! Ezután hűtőbe tesszük dermedni, kb. 1 óra elég erre. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt, a krémre simítjuk, és befedjük a másik lappal. Hűtőbe tesszük, és egy óra múlva szeleteljük. Enyhén megszórjuk a tetejét porcukorral.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!