- 2 dl víz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg finomliszt
- 6 tojás
Krém:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag vaníliás vagy tejszínízű pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 dl Hulala növényi habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, kevergetve beleszórjuk a lisztet. Épp csak 1-2 percig főzzük, amíg az edény falától el nem válik. 15-20 percre félretesszük, majd a tojásokkal egyenként jól kidolgozzuk. Fontos, hogy csak akkor üssük bele a következő tojást, ha az előzőt már elkevertük.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tészta felét belesimítjuk, két lapot sütünk. Miután a tészta elég ragacsos, egy vizes kanál segítségével a legkönnyebb elsimítani. NEM KELL TELJESEN A TEPSI SZÉLÉIG ELHÚZNI, MIVEL SÜTÉS KÖZBEN A TÉSZTA FEL FOG PÚPOSODNI, DE EZ ÍGY A JÓ!
Előmelegített sütőben jó közepes lánggal megsütjük, de vigyázzunk, mert hamar megpirul. Ha kész, óvatosan gyúródeszkára csúsztatjuk, nem borítjuk, mivel nem lehet megfordítani, annyira lágy a tészta. Ellenben, miután zsíros, könnyen lecsúszik a sütőpapírról.
A kémhez a tejet a pudingporral simára keverjük és sűrűre főzzük. A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A kihűlt pudingot kanalanként hozzáadjuk. A krémet az egyik lapra kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd belekeverjük a habfixálót is. A krémre simítjuk, majd befedjük a másik lappal, amit egy kicsit rá is nyomkodunk. Porcukorral meghintjük, és hűtőbe tesszük.
Csak növényi tejszínnel célszerű elkészíteni!
Kovács Rita receptje.
Kép forrása: Rita konyhája