Tészta:
- 2 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál langyos méz
- 5 dkg vaj
- 45 dkg liszt
- 5 + 2 evőkanál tej
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
- pár csepp citromlé
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag hólabda pudingpor (CBA-ban kapható)
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- kakaópor
Máz:
- 1 tojásfehérje
- fél citrom leve
- 20 dkg porcukor
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe beledolgozunk 2 evőkanál kakaót, amit 2 evőkanál tejjel elkavartunk. 2-2 lapot nyújtunk a fehér és a kakaós tésztából (25 × 35 cm), majd megsütjük.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingot. Egy másik tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a cukros margarint, jól kihabosítjuk, majd 1/3 részébe ízlés szerint kakaóport keverünk, így kétféle krémet kapunk.
Összeállítjuk a süteményt:
- barna lap
- sárga krém
- sárga lap
- barna krém
- sárga lap
- sárga krém
- barna lap
- citrommáz
A mázhoz kikeverjük a tojásfehérjét a porcukorral és citromlével, ezután rásimítjuk a süteményre. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.