- 4 egész tojás
- 4 evőkanál forróvíz
- 12,5 dkg liszt
- 12,5 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy 20 x 30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojások fehérjéből habot készítünk. A tojások sárgáját a porcukorral és a forróvízzel habosra keverjük, világos, sűrű masszát kapunk. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport. A cukros – sárgájás masszához keverjük a kakaós – sütőporos – lisztes keveréket. A fehérjét óvatosan belekeverjük és az előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.
Hozzávalók a krémhez:
- 6 dl tej
- 6 púpos evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
- kakaópor
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- csokoládé
Kevés tejben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a többi folyadékot is és sűrű krémet főzünk. Hűlni hagyjuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A kihűlt tejes alapot összekeverjük a vajas krémmel.
A kihűlt tésztát félbevágjuk, megkenjük a krém egy részével. Hűtőbe tesszük és két-három óra alatt lehűtjük. Ha ez megtörtént egy kerek kiszúróval korongokat szaggatunk a tésztából.
Ezeket a kis „labdákat” kívülről körbe kenjük krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Ha elkészítettük az összes korongot a tetejüket olvasztott csokival bevonjuk.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!