Tészta:
- 45 dkg liszt
- 10,5 dkg margarin
- 5 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál tej
- 1 csomag (15 g) szalalkáli
- 2 tojás
Krém:
- 5 dl tej
- 8 csapott evőkanál liszt
- 20 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
Tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle világosra. A krémhez a lisztet egy kis hideg tejjel kikavarjuk, addig a többi tejet feltesszük melegedni, majd a kettőt összekavarjuk. Sűrűre főzzük. A margarint a tojással, a vaníliás cukorral és a porcukorral,habosra kavarjuk. A főzött krém ha kihűlt, összekavarjuk a margarinnal, és a lapokat megtöltjük vele. Legalább egy éjszakát hűtőbe tesszük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Kiss Imréné Magdi receptje.