Tészta:
- 60 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 6 evőkanál porcukor
- 1 csomag (15 g) szalalkáli fél dl tejben feloldva
- 2 egész tojás
- kevés tej
Krém:
- 7 dl tej
- 6 púpos evőkanál liszt
- 25 dkg margarin + 25 dkg porcukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál zselatin fél dl vízben feloldva
A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta). A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, felfőzzük, majd beletesszük a feloldott zselatint. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral. A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk. A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit. Szeleteljük és porcukrozzuk.
Nagyon finom, gyorsan elkészíthető, és nem kell sokáig várni, hogy megpuhuljanak a lapok.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!