- 30 dkg liszt
- 5 g porélesztő
- 15 étkezési keményítő
- 15 g tejpor
- 5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 125 ml tej
- 70 ml tejszín
- 1 tojás a kenéshez
A tejet meglangyosítjuk, egy kiskanál cukrot feloldunk benne, beleszórjuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk. A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, tejszínt és a habos élesztőt, majd alaposan bedagasztjuk. Ha a tészta nagyon ragadós akkor 1-2 evőkanál lisztet teszünk bele. Egy tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Körülbelül 1-1,5 óra kell neki.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és 4 egyforma részre vágjuk. A tészta darabokat körülbelül 20 centis rudakká sodorjuk, majd egy kicsit kinyújtjuk. Feltekerjük és egy kivajazott (körülbelül 26 x 11cm) püspökkenyér formába rakjuk. Újra kelesztjük körülbelül 20-25 percig, felvert tojással megkenjük a tetejét és 170°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. Az első 10-15 perc után egy alufóliával letakartam a tetejét, mert nagyon hirtelen sült.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!