- 1 csomag leveles tészta ( mirelit)
- 1,2 liter víz
- 6 csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 kanál cukor
- 6 tojásfehérje
- 1/2 liter Hulala tejszín
A leveles tésztából tepsi hátán két lapot sütünk. Az egyiket rögtön felkockázzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A pudingot megfőzzük a vízben amibe a cukrot beletettük, ha már sűrű, belekeverjük a tojás habját, óvatosan kevergetve még 1-2 percig összefőzzük. Az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, ha kapcsos köré csatoljuk, ha nem, akkor alufóliából keretet hajtunk köré. A még forró krémet rá simítjuk a lapra, kihűtjük. Közben a tejszínt keményre verjük, és a kihűlt krémre simítjuk, rátesszük a felkockázott tésztát, porcukorral meghintjük.
Vankó Sándorné Ilona receptje.