- 1 liter 2,8% zsírtartalmú tej
- 1 doboz Danone Activia natúr joghurt
A tejet felforraljuk. Megvárjuk míg teljesen kihűl, majd egy műanyag tálba öntjük. Hozzáadjuk a natúr joghurtot és kanállal elkavarjuk egy kicsit. Szobahőmérsékleten hagyjuk lefedve, majd két-három nap múlva mondjuk rá, hogy kész. (Nálam két nap volt.) Naponta egyszer megkavarjuk. Igaz, a boltitól egy picivel hígabb lesz, ízre viszont ugyanaz. Gyümölccsel, lekvárral, vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!
Bíró Andi: „Van ennél gyorsabb megoldás is!!! Kézmelegre melegítjük a tejet, hozzáöntjük a joghurtot vagy kefirt. Jól elkeverjük, majd pokrócba vagy takaróba tekerjük egy éjszakára. Reggelre kihűl és már fogyasztható is. Ugyanolyan, mint a bolti. Soványabb tejből is el lehet készíteni, sőt 0%-osból is, de akkor hígabb lesz. 2-3 evőkanálnyi maradékból újra lehet oltani a következő adag tejet, nem kell mindig új pohár joghurtot vagy kefirt venni.”