- 1 bögre kristálycukor (megpirítani), 1 bögre feketekávé (összekeverni, kihűteni), mézeskalács fűszerkeverék, hozzá
- 1 bögre kristálycukor, 1 evőkanál zsír (kikeverni) + 2 tojássárgája,
- 1 dl tejben feloldott 1 tasak szalalkáli (keverd össze, add a liszthez).
Külön készítsd el, majd keverd össze a három fázis eredményét, és add a liszthez. Fél kiló liszttel kezdd, majd annyit hozzá, hogy jól nyújtható legyen. Fél cm vastagra nyújtsd, szaggass puszedliket, és világosra süsd.
Cukorral (gőz felett) felvert tojásfehérjébe forgathatod, akkor olyan foltosan szárad rá a máz. Én azonnal zárt fémdobozba rakom, így sokáig puha marad.
Ipari mennyiségben előállítható, OLCSÓ süti, ahol sok kölyök jön össze, játszani a szaggatással, dekorálással, majd enni (pláne kávéval) kitűnő! Én eleve dupla adagot gyártok, de most tripla kell, mert nőtt a család.
Koltai Éva receptje.