Valami marcipánosra vágysz, de nincs kamrában, vagy túl drágának találod – akkor itt a megoldás.
Készítsd el házilag , ízben és állagban nagyon – de nagyon hasonlít, az eredeti marcipán masszára és könnyű vele dolgozni.
- 1 dl tej
- 35 dkg cukor
- 20 dkg rétesliszt
- 12, 5 dkg vaj
- 1 evőkanál színtelen mandulaaroma
- 1-2 evőkanál étkezési keményítő
- 1-2 evőkanál átszitált porcukor
A tejben keverjük el a cukrot, majd kis lángon gyöngyöztessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Kisebb adagokban szórjuk hozzá a lisztet, habverővel keverjük simára, majd főzzük pár percig sűrű, krémes állagúra.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vajat, az aromát és teljesen hűtsük ki.
Gyúrjuk jól át a keményítős porcukorral.
Azonnal használhatjuk vagy, csomagoljuk folcpackba és felhasználásig tartsuk hűtőben.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!