Tészta:
- 7 tojássárgája
- 7 evőkanál langyos víz
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl víz
- 7 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
Hab:
- 5 dl Hulala habtejszín
- 2 evőkanál vaníliás cukor
Díszítés:
- reszelt csokoládé vagy kakaópor
A tésztához a tojássárgáját a langyos vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporral elkevert lisztet és úgy sütjük, mint a piskótát (28 × 40 cm-es tepsiben). A krémhez a vanília pudingot a vízzel felfőzzük és kihűtjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk. Ezt a krémet kenjük a tésztára. A fél liter tejszínt a vaníliás cukorral felverjük, és rásimítjuk a krémre. Reszelt csokit teszünk a tetejére, vagy kakaót szitálunk rá. Kicsit hűtjük, máris fogyasztható.
A krémbe lehet még vaníliát tenni, akár aroma formájában is, hogy még jobban hasonlítson az igazi krémesre.
Ménesi Magdi receptje.