Tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 2 dl tejföl
Töltelék:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négyfelé osztjuk (csupán azért, mert így könnyebb kezelni), kisodorjuk, ikrás zsírral megkenjük (csak egy ecsettel, vagy az ujjaink végével itt-ott, úgy, mint a pogácsát szoktuk, nem mindenhol), majd apróra föltekerjük, újból nyújtjuk, és ízlés szerint lehet formázni, tölteni.
A töltelékhez a diót a cukorral összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük.
Demkóné Márti receptje.
Nagy Zsuzsanna mondta
Kedves Receptíró!
Mennyi a felhasznált zsír mennyisége ehhez a sütihez?
Üdvözlettel:
Zsuzsanna
Web Cukrászda mondta
Kedves Zsuzsanna, csak egy ecsettel, vagy az ujjaink végével kenjük meg itt-ott, úgy, mint a pogácsát szoktuk, nem mindenhol. Nem kell sok zsír hozzá.