- 40 dkg háj
- 60 dkg finomliszt
- 2 evőkanál fehérbor vagy 1 evőkanál ecet
- 1 tojás
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 mokkáskanál cukor
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál só
- szódavíz
A tésztához a ledarált hájat a borral vagy az ecettel jól kidolgozzuk, majd 10 dkg liszttel összegyúrjuk és hidegre tesszük. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd beleöntjük az élesztős tejet. A tojást is beleütjük, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra, hogy rétestésztaszerű állaga legyen. A tésztát téglalap alakúra sodorjuk, majd rákenjük a lisztes hájat. 4 részbe hajtogatjuk, és még háromszor megismételjük 20 percenként.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!
Kép forrása: Nagyi konyhája