- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 1 kávéskanál ecet
Annyi langyos víz, hogy jó puha rétestésztát kapjunk. Tálban jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkára borítva ujjnyi vastagra nyújtjuk. Egyenletesen elkenünk rajta 10 dkg kétszer darált sertéshájat. Minden oldaláról felhajtjuk a széleit, majd az egészet kis téglalapra hajtogatjuk. Hideg helyen pihentetjük, majd újra elnyújtjuk. Ezt ismételjük négyszer. Végül négy részre osztjuk, nagyon vékony lapokra nyújtjuk. Tepsi hátán egyenként világosra sütjük.
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingot az előírás szerint felfőzünk
- 10 dkg vajjal kikeverünk
A lapok közé kenjük, a tetejét porcukorral megszórjuk.
Másnap szeleteljük, mikor megpuhult.