Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12 dkg margarin
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 75 dkg túró
- 3 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- mazsola
- 3 tojásfehérje felvert habja
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1 órát hűtőben pihentetjük. 30 x 35 cm-es tepsiben 180°C-on, 35 percig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a tölteléket.
A túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgával, citrom levével és reszelt héjával, mazsolával, majd a 3 felvert tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük. A kisült tésztára rákenjük és visszatesszük 10 percre 160°C-on a sütőbe. Ha kész kihűtjük és rásimítjuk a felvert tejszínhabot.
Hasonlít a Rákóczi túróshoz, de mégsem az. Nagyon finom!
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.