- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 3 dl szódavíz
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje
A lisztből, tojásból, tejből és szódavízből, pici cukorral és pici sóval, palacsintatésztát keverünk, majd megsütjük őket. A túrót és a porcukor felét összekeverjük, majd ezzel megtöltjük a palacsintákat. Egy ovális jénai tálba szépen elrendezgetjük a palacsintákat, majd a tojásfehérjét, a maradék porcukorral, kemény habbá verjük és a palacsintákra rákenjük. Sütőbe rakjuk, körülbelül 15-20 percre, közepes lángon, de néha ránézünk, nehogy nagyon megbarnuljon a teteje. Hidegen szeletelhető, tálalható.
Medovarszki Tamásné receptje.
Katrin szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Live.natural oldalon, a „Mit főzzek a családnak” rovatban!