A tésztához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál olaj
- fél kiskanálnyi sütőpor
A belocsoláshoz:
- 0,5 dl víz
- 2 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg kókuszreszelék
- 7 evőkanál tejszínhab
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál porcukor
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőpor is, majd beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott tepsibe öntjük, és 25 percen át sütjük 180°C-on. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben, és a kész tésztát átlocsoljuk vele.
A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, felöntjük a tejjel, és vízgőz fölött felolvasztjuk. Eztuán a kókuszreszeléket is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg krémessé válik, majd kihűtjük. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot, és megkenjük vele a tésztát.
A tetejére a 2 dl tejszínhabot keményre verjük, és a krémre simítjuk. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral, és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük fél órára, ezt követően már szeletelhető.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!