Tészta:
- 5 tojás
- 1 csipet só
- 1/2 liter tej
- 2 evőkanál porcukor
- 37 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
Rátét:
- 20 dkg magozott fekete cseresznye
- 1 evőkanál fahéjas cukor
A sütéshez:
- 3 evőkanál olvasztott vaj
Továbbá:
- 28 cm-es serpenyő
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a csipet sóval keményre verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzá adjuk a tejet, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet is. Fél órát pihentetjük és a tojáshabot könnyedén hozzá keverjük. A serpenyőbe teszünk egy kis olvasztott vajat, felhevítjük és a tésztából merítünk. A palacsinta sütőbe tesszük, megszórjuk a gyümölccsel és a fahéjas cukorral, majd fedővel lefedve körülbelül 5 perc alatt készre sütjük. Tányérra csúsztatjuk. Szép,könnyű, vastagabb palacsinta a végeredmény.Fahéjas porcukorral megszitálva tálaljuk. 12 db palacsinta sült ki.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!