Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
- 2 csomag tejszínes pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 2 dl növényi habtejszín
- pár csepp csokis meggy aroma
A tészta hozzávalóiból márványos piskótát sütünk, majd félretesszük hűlni. A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, ha nincs 6 dl, akkor vízzel pótoljuk. Kikeverjük a pudingporral és a kristálycukorral, majd felfőzzük. Belekeverjük az aromát, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal simára turmixoljuk. A kihűlt tésztára rákenjük a fele krémet, megszórjuk a kimagozott meggyel, rákenjük a krém másik felét, majd a tetejére simítjuk a felvert tejszínhabot. Pár órára hűtőbe tesszük.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.