Tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 7 g sütőpor
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- 10 evőkanál víz
- pici só
Krém:
- 4 dl tej
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
A megszóráshoz:
- reszelt csokoládé
A tésztához a tojást a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és még így is keverjük. A tojásos keverékhez adjuk a diót, a sütőporos lisztet és pici sót. Vajazott, lisztezett tepsiben közepes lángon 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a vaníliás cukorral elkeverjük, és a tejben megfőzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk és a kihűlt pudinggal jól kikeverjük. A diós tésztára rásimítjuk a krémet, erre pedig a vaníliás cukorral felvert tejszínhabot tesszük. Tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!