- 25 dkg liszt
- 3 tojás
- 5 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- pici só
- 4 alma
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál citromlé
A töltelékhez:
- lekvár vagy cukrozott darált dió
A serpenyő kikenéséhez:
- olaj
Az almákat meghámozzuk, majd vékonyra felszeletelve kevés vízen, cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítve megpároljuk és kihűtjük. A tojássárgákat a többi hozzávalókkal összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Közepes méretű serpenyőt olajjal kikenjük, 1 merítőkanál palacsintatésztát beleteszünk, párolt almával megszórjuk és megsütjük, mint a hagyományos palacsintát.
Finom, könnyű, vastag palacsinták sültek ki, melyeket rétegezve lekvárral megtöltünk és tortaszelet formában tálaljuk. Fahájas porcukorral meghintve tálaltam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!