Tészta:
- 50 dkg liszt
- pici só
- 2 evőkanál porcukor
- 2,5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 7 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 2 tojásfehérje
- 6 evőkanál kristálycukor
- 15 dkg csokoládé
- 1 narancs reszelt héja
Az élesztőt pici cukorral langyos tejben felfuttattam. A lisztet átszitáltam, hozzáadtam a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a sót, majd a megkelt élesztőt, és a többi tejjel megdagasztottam, jól kidolgoztam. Keverőtálba tettem, a fedelét ráhelyeztem és duplájára kelesztettem. A tojásfehérjéket a kristálycukorral jó fényes kemény habbá vertem. A megkelt tésztát 3 darabbá vágtam. Téglalap alakúra kisodortam, a cukorhab 1/3 részével lekentem, reszelt csokival megszórtam, majd narancshéjjal. Feltekertem, mint a bejglit.
Egy tortaformát sütőpapírral kibéleltem. Az első bejglirudat kettévágtam, majd egyenként mind két rudacskát hosszában kettévágtam, de nem teljesen vágtam át. A tortaforma közepébe tekertem, mint a csigát, köré a másikat. A másik két tésztánál is ugyanígy jártam el, kisodortam, rá a cukorhab, csokireszelék, narancshéj, majd feltekertem, mint a bejglit. Hosszában az aljáig bevágtam, és az egész rudat köré tekertem. A harmadik rudat meg utána. Fél órát kelesztettem melegen, majd 180°C-os sütőben megsütöttem.
Nagyon finom lett! A receptötlet a Limara pékségtől való.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!