- 3 pohár liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 1 pohár olaj (a mérce a joghurtos pohár)
- 4 tojás
- 2 pohár cukor
- 5 dkg apróra vágott dió
- fekete szőlő
- apróra vágott szilva
- magozott meggy
- fehér szőlő
- darabolt füge
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval jó habosra kikeverem. Lassan hozzáadom az olajat, és azzal is tovább habosítom. Ezután jöhet a joghurt, és végül a sütőporos liszt. A hozzávalókat összekeverem, sütőpapíros sütőlapra öntöm (24 × 22 cm), a gyümölcsdarabokat pedig rászórom. 180°C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütöm. Amikor kihűlt, szeletelem, a tetejét porcukorral meghintem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!