Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
Az anyagokat összedolgozzuk, a kosárkákat kibéleljük (kisodortam, szaggattam, úgy tettem a formákba, a felesleges tésztát pedig körben leszedtem). Ebből az adagból 35-38 db lesz, attól függ, milyen vastagon teszed a tésztát. 180°C-on 10-12 percig sütjük.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
A pudingporokat a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukrokkal könnyű habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk. A krémet habzsákba tesszük, töltjük a kosárkákat, és amíg a gyümölcsöt előkészítjük, kicsit hűtjük. Tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük, majd 1 csomag Dr. Oetker tortazselével bevonjuk.
Réti Andrásné Judit receptje.