- 17 dkg margarin
- 3 tojás
- 1 és 1/2 bögre kristálycukor
- 1 és 1/2 bögre liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- csipet só
- 3 db közepes alma vékony szeletekre vágva
A méréshez szükséges bögre mérete 2,5 dl. A tojásokat a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a sót. Ezután óvatosan belekeverjük a nem túl vékonyra szeletelt almát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, világosra sütjük.
Nagyon régi receptem. Finom, gyors, könnyű tésztájú sütemény. Jó étvágyat!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!