- 40-50 dkg bármilyen friss vagy mélyhűtött gyümölcs
- 1 nagy pohár és 1 kis pohár natúr joghurt
- 3 dl tejszín
- 1 csomag étkezési zselatin
- 7-8 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg piskótatallér
Hagyományos, kerek tortaforma aljára beleöntjük a nagy pohárnyi joghurtot, és elegyengetjük. A kis pohár joghurtot összeforraljuk a zselatinnal. A tejszínt felverjük a kétféle cukorral kemény habbá, majd miután langyosra hűlt a zselatinos massza, azt is hozzákeverjük. A masszába beleforgatjuk a gyümölcsöket és a piskótakorongokat. Óvatosan elkeverjük az egészet, majd beleöntjük a tortaformánkba. Betesszük az egészet a hűtőbe, és minimum 2-3 órán át ott hagyjuk, hogy jól megdermedjen.
Isteni finom, hűsítő nyári édesség ebben a nagy kánikulában!
Egri Diána receptje.